Åfjord Turngruppe har til sammen 38 aktive turnere i alderen 4 til 13 år. I år sender  de 20 av de unge turnerne på stevnet, og trener Veronika Kimo opplyser at interessen forn turn har tatt seg kraftig opp den siste tida.

Økt interesse

- De siste årene har vi sett at interessen har blitt større. Turn har blitt en mer populær fritdsaktivitet enn hva det har vært de siste årene, og det er også gøy å se at flere gutter tør å hive seg med. De har funnet ut at turn ikke bare er for jente, og at det gir et fint grunnlag for annen aktivitet, sier Kimo.

Årets turnstevne sammenfaller med fotballturnering, så det er ingen av guttene som blir med på årets turnstevne, men ellers er de aktivt med når turngruppa møtes til trening hver tirsdag.

De åtte lederne i turngruppa stiller opp på frivillig basis, og får god hjelp fra styret som også består av foreldre til turnerne, opplyser Kimo.

- Vi har fokus på glede og mestring, og samtidg er det viktig med noen utfordringer slik at man får noe å strekke seg etter, sier hun.

Nytt utstyr og nye drakter

Åfjord Turngruppe fikk for alvor vist seg frem da Åfjord tok imot Rosenborg på Åset kunstgressbane 13.april.

- Vi hadde en turnoppvisning på kampen, og etter det har vi fått en del forespørsler om å opptre. Det er  artig, vi vil alltid få vist oss fram. Vi har også kjøpt nytt utstyr og drakter, de vi har er gamle og slitte så vi har bestilt nye drakter slik at ungene kan bruke dem og være stolte, sier Kimo.

Nå ønsker turngruppa seg flere medlemmer.

- Vi har to prøvetimer, slik at de som ønsker kan få komme og se om dette er noe de kunne tenkt seg å fortsette med, og håper på flere medlemmer til høsten, sier Kimo.