Ørland barne-og ungdomskorps har en drilltropp som per dags dato teller 14 medlemmer. Disse er delt inn i aspirant, junior, hoveddrill og konkruransetropp. Jentene gjorde det svært godt under Trøndersk Mesterskap nylig.

Drilldans

Konkurransetroppen består av medlemmer fra hoveddrill, og de fleste medlemmene spiller et instrument i korpset i tillegg. En konkurranse i korpsdrill er delt inn i mange kategorier, divisjons-og aldersinndelinger.

ØBU-jentene stiller i kategorien drilldans. Under konkurransen stilte troppen i junior 3.divisjon, solonummeret i preteen beginner (opp til 13 år) og duetten i junior. I drilldans skal det utføres vel så mye dans som drill, og posisjonsskifte og formasjoner er viktig.  Koreografien og kostymer skal uttrykke musikkens stemninger og tema. Det bedømmes etter dans, kombinert med drill og musikktolkning, i tillegg til vanskelighetsgraden i utførte triks og hvordan disse blir utført.

Troppen konkurrerte mot 10 andre tropper og fikk 1. plassen her. Karoline med sin solo konkurrerte mot 3 andre og fikk en hederlig 2. plass. Både troppen og soloen ble trøndersk mester da hun som fikk 1. plass i solo ikke var fra Trøndelag.

Treningshelg til høsten

De starter med treningshelg på høsten der de lærer inn koreografien med innleid instruktør. I år er Selma Licina fra Stavern Drillteam, og konkurransetroppen håper å få med henne også til neste år.

På våren har de også en treningshelg med koreografen. Korpset har ikke halltid i Ørlandshallen, men har likevel fått benytte hallen i timene etter skoletid og i de siste ukene har jentene da trenet i to timer etter skolen, to dager i uken. Dette er i tillegg til ordinær trening, så det ligger mye trening bak dette.

Konkurransetroppen er selvinstruerende, noe som vil si at de ikke har egen trener da det er disse som er trenere for resten av drilltroppen.De kommuniserer med Selma via Facebook og legger ut filmer som de får kommentarer på, så selvdisiplinen må være på plass.