Det var i år sjuende år på rad at konkurransen ble arrangert, og det ble en flott dag for hester og folk, forteller Katinka Hestnes-Lande.

Praktiske oppgaver og teorispørsmål

- Vi legger opp til ei løype på cirka ei og ei halv time, med start og målgang på Skoglund travbane. Dette er en uhøytidelig konkurranse for små og store, ponnier og hester, ridende og kjørende, sier Hestnes-Lande.

Konkurransen går ikke på tid, men på poeng ut fra poster i løypa. Den består av både praktiske oppgaver og teorispørsmål, forklarer hun.

- Slalom i full trav, stopp og stå i ro i ti sekunder, ball i bøtte, rygge i 90 graders vinkel og dart. Underveis i løypa er det servering av sveler og saft, forteller Katinka.

Klasseinndeling

Det deles inn i en barne-og ungdomsklasse opp til 17 år, og en voksenklasse fra 17 år og oppover, der deltagerne velger sitt eget tempo og om de vil ri og kjøre alene eller sammen med flere.

- I år hadde vi rekordmange deltagere. Hele 44 ekvipasjer ble sendt ut i løypa. Dessverre var to strøket, men det er likevel langt flere enn tidligere år, som regel ligger vi på rundt 30 deltagere, forklarer Hestnes-Lande.

Mens poengene ble telt opp, gikk man like godt i gang med en agilitykonkurranse. Her skal man leie ponnien eller hesten gjennom en hinderløype. Konkurransen går på tid og minst mulig feilpoeng, også her deles det inn i klasser.

- Takknemlige for god hjelp

- Det ble masse hester, folk og herlig vårvær. Rett og slett en knall dag. Vi vil også rette en stor takk til alle som hjelper til på en sånn dag som dette. Det trengs mye folk når vi skal ha funksjonærer til poster i løypa, trafikkposter og annet. Uten god hjelp hadde vi ikke greid å arrangere sånne dager, sier Katinka.

Vinnere, hesteorientering:

Voksenklassen: Madelen Strøm Vollan med Mizar

Barne- og ungdomsklassen: Andrea Grøtan Dahl med Mio

Agility:

Leieklassen: Her er alle vinnere

Klasse 2, opp til 11 år: Tuva Groven med Mairosa

Klasse 3, 12-16 år: Pia Olden med Fossengs Veslemari

Kalsse 4, voksenklassen: Susann Ervik med Silver