Da han var 13 år gammel begynte Paul-André i lære hos Bernt, og nå skal han skli sakte inn i rollen som kantor.

- En stor ære

- Jeg må gjøre meg ferdig med PPU-studiene (Praktisk-pedagogisk utdanning) , deretter blir det å begynne rolig med søndagsgudstjenestene. Jeg ser det som en stor ære å ta over etter Bernt,  forteller han.

Når Bernt nå blir pensjonist, håper Nilsen Grande at han vil skrive en orgelbok for nybegynnere.

- Det har lenge vært et problem, tidligere var det mer naturlig at man gikk i mesterlære og slik fikk kunnskap, forklarer Paul-André.

Paul-André  er født og oppvokst på Nes i Bjugn kommune.Han er selv kristen, og vil tjene Gud med musikken både i gledens stund og i sorg.

Han håper også å få til et godt samarbeid med kulturskolen, kor og andre musikkensembler.

Ny stab

- Det trenger jo heller ikke foregår kun i kirka, selv om stillinga mi i hovedsak er for å forkynne Guds ord. Jeg håper at jeg kan være med på å sette farge på gudstjenestene fremover, sier  Paul-André.

Det er også flere omveltninger i kirka, det er ikke bare Bernt som skal tre inn i pensjonistenes rekker. Også Hanna Sødal ved menighetskontoret skal slutte, og Nilsen Grande er spent på å treffe det som etter hvert skal bli den nye staben.

- Jeg er glad for muligheten til å komme tilbake til lokalsamfunnet. Kirkene her er også veldig flotte, kapellet på Austrått er nydelig. Orgelet der er veldig lite og nett og egner seg godt til å spille tidligmusikk fra renessansen og tidlig barokk, sier han.

Paul-André har hatt dyktige forbilder som inspirasjon, og de har gitt ham mange impulser som han vil ta med seg også inn i den nye jobben og videre i framtida.

- Det er nå livet skal starte, og det er som er så flott med denne jobben er at jeg aldri blir ferdig utlært, sier Nilsen Grande.

- Selvsagt at han skulle få jobben

Avtroppende organist, Bernt Gjelvold er full av lovord om sin arvtager, og forteller at det ikke var noen tvil om hvem som skulle bli ansatt.

- Det var ingen diskusjon engang, det var selvsagt at ha skulle få jobben. Han har vært ferievikar og kjenner jobben fra før, sier Gjelvold.

Underskuddet på kantorer gjør at Ørland menighet er svært heldige som får Paul-André, forteller Gjelvold.

- Hele menigheten er heldige, og glade. I tillegg er det ekstra artig for meg at det er en dyktig kar som tar over, sier han.

Paul-André gleder seg til å ta fatt på den nye jobben. Foto: Siri Wold Theodorsen