- Forsvarsbygg melder om skadeverk som er utført på et bygg de har løst ut grunnet utbygging av Ørland flystasjon. Vi ser på saken, melder politiet på Twitter klokken 14.13.

Hus ved Hoøya

- Jeg kjenner ikke detaljene, men i loggen står det omfattende skadeverk. Det er et hus som ligger ved Hoøya. Vår patrulje er på stedet nå, forteller operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund ved Trøndelag politidistrikt klokken 14.20.

Direktør i Forsvarsbygg kampflybase, Olaf Dobloug, sier til Fosna-Folket at han akkurat har fått melding om saken klokken 14.27.

Følges opp

- Vi har fått melding om at det er en del skader, men vi vet ikke mer enn det foreløpig. Saken sjekkes opp og hvis det er riktig det som sies så må saken følges opp, sier Dobloug.

Omfattende skader

Lars Akim Hoøen er melkebonde og nabo til gården, og forteller at han oppdaget skadene i går da han var ute å hentet rundballer.

-  Det er omfattende skader på ei eldre trønderlån, og også på to nyere bolighus ved den fraflyttede gården til Arnfinn Hoøen, melder Fosna-Folkets reporter på stedet.

Knuste vinduer

Hoøen antar at hærverket er blitt begått i løpet av den siste uka.

- To store panoramavinduer er knust i de nyere bolighusene. Ei klosettskål er knust, og det ser ut som en panelovn er blitt kastet ut av vinduet, opplyser Fosna-Folkets reporter på stedet i 15-tiden.

Politiet er nå på stedet.

- Vi varslet politiet om dette da det hørtes såpass alvorlig ut. En fra Forsvarsbygg har nå sett på skadene, og det var en god del ødeleggelser, sier Dobloug.

Skal sikre huset

Forsvarsbygg har flere slike boliger i støysonen, og har sendt søknad til kommunen om avhending i form av flytting eller riving av disse. Kommunen jobber med en ny verneplan, og Forsvarsbygg tar opp situasjonen med kommunen for å få fortgang i behandlingen.

- Det er veldig beklagelig at sånt skjer, det må vi ta til etterretning. Vi avventer til politiet har gjort det de skal, og så må vi få sikret husene over helga. Vi er veldig takknemlige for at både nabo og politiet har reagert så raskt og effektivt, sier Dobloug til Fosna-Folket klokken 16.30.