- Det er mye viltpåkjørsler nå. Det virker som om dyrene vandrer mye, sier lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt.

Kolliderte med grevling

Klokken 00.54 natt til torsdag fikk politiet melding om at en grevling var påkjørt i Skaugdalen. Ifølge politiets logg oppsto det noen mindre materielle skader på bilen i forbindelse med sammenstøtet. Det ene hjulet var punktert, mens en skjerm også var skadet. Sjåføren skal ha kommet uskadd fra hendelsen.

Elg

Klokken 01.25 natt til torsdag ble en elg påkjørt i Rissa. Ifølge politiet ble ingen personer skadet i sammenstøtet. Noe senere om natta, klokken 01.38, fikk politiet nok en melding. Denne gang var et rådyr påkjørt på Linesøya i Åfjord kommune.

Rådyr skadet føttene

Klokken 04.32 fredag morgen ble ytterligere et rådyr påkjørt ved Foss-brua i Skaugdalen. Senere om formiddagen, klokken 10.10, fikk politiet melding om et skadet rådyr i Åfjord. Viltnemda ble utkalt og fikk avlivet rådyrbukken som hadde skader i begge framføttene.

I tillegg fikk politiet i 23.00-tiden torsdag kveld melding om en skadet hjort i Teksdalen i Bjugn. Denne var trolig også påkjørt. Viltnemda ble utkalt.

Her bør du passe på

Lensmann Halvorsen sier at viltpåkjørslene finner sted de fleste steder på Fosen, men at det er noen steder bilistene bør være ekstra årvåkne.

- Ved Liavatnet i Bjugn, over Elveng i Bjugn og i Skaugdalen i Rissa kommune er det spesielt mye vilt nå, påpeker han.