Rådmann Vigdis Bolås bekrefter at de har fått henvendelse fra to aktører.

-Kommunen er positiv til henvendelsene. Vi ser på begge disse aktørene som seriøse, sier Bolås.

Fosen Mottakssenter

Fosen Mottakssenter har planer om asylmottak på gamle Hill pensjonat.

Stedet har tidligere vært mottak for mindreårige asylsløkere.

Den andre henvendelsen kommer fra Norsk Mottaksdrift AS.

De har planer om etablering i Hasselvika, på Gjestegiveriet og Kommandanten.

- Positive

-Både formannskapet og Forum Hasselvika har signalisert at de er positive til et mottak for mindreårige i Hasselvika, sier eier av bygningene, Bernt Brevik.

Han bekrefter at han har underskrevet intensjonsavtale med Norsk Mottaksdrift, men dersom det blir mottak i Gjestegiveriet og Kommandanten er det en del tiltak som må iverksettes først.

- Det må blant annet sprinkles, sier Brevik.

Gjestegiveriet har 18 rom, så dersom det blir mottak her vil det blir mellom 18 og 36 ungdommer. Et mottak vil også bety arbeidsplasser, minimum 14 årsverk.

Start i sommer

I henvendelsen fra Norsk Mottaksdrift står det at Utendingsdirektoratet (UDI) har behov for å øke kapasiteten i ordinære mottak for enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år med inntil 600 plasser. UDI ved Region Midt skal derfor anskaffe inntil 100 nye mottaksplasser for mindreårige.

Fristen for tilbudet er oppgitt til 4. mai. Deretter skal tilbyderne kvalifiseres, det skal være befaringer og  forhandlinger.

8. juni tildeler UDI avtalene.

Dersom de to aktørene som er interessert i å drive mottak i Rissa får avtale med UDI, kan de første mindreårige asylsøkerne komme i løpet av juli.