Historiker Daniel Johansen jobber ved Ørland Kultursenter, og han har lansert ideen om at bygninger og miljø heller bør flyttes heller enn å rives på grunn av flystøyproblemet.

Tinden Husmannsplass eies av Yrjar Heimbygdslag og ligger midt i blodrød sone i vestre del av Uthaug på Ørlandet – noen steinkast unna verneområdet i Grandefjæra.

– Det bor ikke noen på Tinden lenger, så jeg ser ingen grunn til at det skulle flyttes ut av kulturlandskapet plassen er en del av. Denne tanken kommer i alle fall ikke fra oss, sier Johansen.

Flyttekandidat?

«Er husmannsplassen Tinden på flyttefot? "Noen" har foreslått at den skal flyttes sammen med andre gamle hus - til et dertil egnet sted!Har vanskelig for å tro at det er i Heimbygdslagets interesse?»

Dette spør Vigdis Hoff Hoøen på lagets heimeside på Facebook 26. april.

Nestor i laget, Ivar Hopen, sier han ikke har kjennskap til at det skal være noen slike planer.

Lagets leder, Jan Fred Paasche, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Ørland historielag

Heimbygdslaget er historielag for Ørland kommune. De har holdt på sia 1977 med sitt allmennyttige arbeid for å ta vare på historiske bygninger og museum. Mellom disse finner vi Tinden Husmannsplass og Museumsnaustet i Sjøgata på Uthaug og Guriannastua ved Ottersbo. De forvalter også omfattende samlinger av eldre gjenstander fra Ørland og omegn. Heimesida til laget har en imponerende samling bilder av folk og eiendommer. Laget organiserer personer som er interessert i lokalhistorisk arbeid i Ørland kommune, er tilsluttet Sør-Trøndelag historielag og Landslaget for lokalhistorie.

.