Solsikkeaksjon er en innsamlingsaksjon for barnehager, hvor inntektene går til Sos barnebyer rundt omkring i verden. Formålet for Solsikkeaksjonen 2016/2017 er familieprogrammet i Pristinia i Kosovo, som er ett av Europas fattigste land. Mange familier er helt avhengig av den støtten de får igjennom SOS-barnebyer for å kunne gi sine barn det aller mest nødvendige som mat, klær og tak over hodet.

Solsikkebarnehage

Tryllefløyten Musikkbarnehage er en solsikkebarnehage.

- Barna i en solsikkebarnehagen får kunnskap om barn i andre land, og lærer om toleranse, omsorg, likeverd og respekt. De får vise solidaritet, og ser at deres innsats betyr noe for andre. Det gir dem forståelse for andre kulturer, og lærer dem om forskjeller og ikke minst likheter i barns oppvekst verden over. I tillegg til å holde solsikkeaksjon har vi også et fadderbarn fra Swaziland som vi får oppdateringer fra to til tre ganger i året. Vi sender også julekort, bursdagshilsner og oppdateringer om hva vi gjør i barnehagen til henne, forteller styrer i barnehagen, Vibeke Stoum Sand.

Kunstutstilling

I tiden fram mot solsikkeaksjonen har barna laget ulike produkter som vi har laget kunstutstilling av.

- I tillegg har vi sett filmer og lest om tre forskjellige jenter, Dua, Eliza og Medina, og deres familier, som alle bor i Kosovo. Vi har også lært oss solsikkesangen og dansen.

På selve aksjonsdagen ble det bedt inn søsken, foreldre, besteforeldre, tanter og onkler til barnehagen.

- Da solgte vi produktene barna hadde laget og hadde en fremføring av sangene vi har lært oss. Vi solgte også boller, kaffe og saft. Aksjonen ble et vellykket arrangement, og vi fikk inn totalt 2578 kroner som barna i Pristinia kan nyte godt av, sier Stoum Sand.

Solsikkeloven

Vi oppfordrer alle andre barnehager til å bli en solsikkebarnehage, det er en unik mulighet til å bli kjent med barn i andre deler av verden, avslutter styreren.

«Barn kan bruke sine evner der de er og hvor de bor til å hjelpe andre barn på denne jord» Solsikkeloven

Foto: Tryllefløyten Musikkbarnehage
Foto: Tryllefløyten Musikkbarnehage