For å få valørmerket i gull må minst 90 prosent av all serveringen være økologisk, beregnet av enten innkjøpsverdi eller vekt.

Glade og stolte

- Vi er kjempeglade og er veldig stolte, sier styrer Veronica Zandany i SolblomstenSteinerbarnehage.

Barnehagen har jobbet gradvis og målbevisst med å servere økologisk mat, og mye handler om å gjøre bevisste valg, forklarer hun.

- Vi møter også mye velvilje hos leverandørene våre, slik at vi får tak i det vi trenger, forteller Zandany.

Foreldrene i barnehagen er også motiverte, og selv om ungene ikke merker så mye av fokuset på den økologiske serveringen er de glade for å få mye god varmmat.

Ikke så mye kjøtt

- Vi snakker ikke så mye om det med ungene, men de liker å få god, varm mat til lunch. Vi serverer hovedsakelig vegetarisk varmmat, men det er også en god del fin fisk å få tak i så det varierer litt.

Kjøtt serveres det ikke mye av, det beror både på det økonomiske og det bærekraftige, forklarer Zandany.

Egne egg og grønnsaker

- Neste ledd er økologiske egg. Hønene våre får bare økologisk restemat, så snart har vi også egne, økologiske egg. Vi jobber også med å gjenopprette kjøkkenhagen vår, med god hjelp og veiledning fra Geir Vie, forklarer Veronica.

Barnehagebestyreren føler at barnehagen er på god vei med å komme i gang med satsingene sine, og alle i barnehagen gleder seg nå til å dyrke og høste sine egne grønnsaker.

For å få Debios valørmerke i gull må minst 90 prosent av serveringen være økologisk.