For å få valørmerket i gull må minst 90 prosent av all serveringen være økologisk, beregnet av enten innkjøpsverdi eller vekt.
Glade og stolte
- Vi er kjempeglade og er veldig stolte, sier styrer Veronica Zandany i SolblomstenSteinerbarnehage.
Barnehagen har jobbet gradvis og målbevisst med å servere økologisk mat, og mye handler om å gjøre bevisste valg, forklarer hun.
- Vi møter også mye velvilje hos leverandørene våre, slik at vi får tak i det vi trenger, forteller Zandany.
Foreldrene i barnehagen er også motiverte, og selv om ungene ikke merker så mye av fokuset på den økologiske serveringen er de glade for å få mye god varmmat.
Ikke så mye kjøtt
- Vi snakker ikke så mye om det med ungene, men de liker å få god, varm mat til lunch. Vi serverer hovedsakelig vegetarisk varmmat, men det er også en god del fin fisk å få tak i så det varierer litt.
Kjøtt serveres det ikke mye av, det beror både på det økonomiske og det bærekraftige, forklarer Zandany.
Egne egg og grønnsaker
- Neste ledd er økologiske egg. Hønene våre får bare økologisk restemat, så snart har vi også egne, økologiske egg. Vi jobber også med å gjenopprette kjøkkenhagen vår, med god hjelp og veiledning fra Geir Vie, forklarer Veronica.
Barnehagebestyreren føler at barnehagen er på god vei med å komme i gang med satsingene sine, og alle i barnehagen gleder seg nå til å dyrke og høste sine egne grønnsaker.