Den tidligere ordføreren i Trondheim var invitert til dagens møte i Fellesnemnda for Indre Fosen kommune for å snakke om mulighetskommunen Indre Fosen.

Sokrates

- Politikk handler om å ta grep og å få gjennomslagskraft. Man må ville noe. Vi politikere har hatt en tendens til å gå mot endringer. Sokrates, for eksempel, gikk mot papiret da han mente det ville være til skade for den menneskelige hjerne, sa Wiseth.

Sorgarbeid

I 1964  var det også en stor kommunereform med mange opprivende diskusjoner og debatter i forkant. Wiseth mente sorgarbeidet etter de store sammenslåingene stort sett gikk greit.

- Røtter og identitet er viktig for folk, men de slutter ikke å være fra Byåsen selv om kommunen heter Trondheim, sa Wiseth.

Tenk fremover

Mangel på langsiktighet er en utfordring for politikerne mente den profilerte eks-ordføreren.

- Hvor ofte diskuterer politikere hvordan kommunen skal være om 15 år, om 20 år? Oftest handler diskusjonen om det som skjedde i går. Hadde jeg startet som politiker nå, ville jeg ha satt av en dag til å tenke fremover, sa Wiseth

Engasjer skolene

- Egentlig misunner jeg dere. Dere skal forme noe stort. Og det er viktig at dere greier å motivere innbyggerne. En kommune blir ikke bedre enn hva innbyggerne gjør det til. Engasjement og kreativitet er viktig. Og så må dere engasjere skolene når en ny kommune skal bygges. Skolen er det beste prosjektet for å nå de fleste innbyggerne. Dessuten må dere være visjonære. Det dere står foran kan bli starten for noe stort for Indre Fosen, avsluttet Marvin Wiseth.