Sitatet er hentet fra brevet kommunen har fått på søknaden om tilskudd til Solemsveien i Rissa.

Venter på svar

Solemsveien Veiforening sliter med økonomien og ber om at kommunen bidrar økonomisk for å vedlikeholde veien opp til Lastan på Solem.

Veiforeninga sendte en søknad til Rissa kommune i april i fjor, der det ble søkt om støtte. Før jul 2015 ble det purret på brevet. Nå, over ett år senere, er ny purring sendt fordi det ikke har kommet noe svar fra kommunen.

Friluftsområde

- Hvem er det som har brøytinga opp til Solem?

- Det er meg det. Jeg er formann, kasserer og brøyter i veiforeninga, ler Bjørn Lage Møllegård.

Veien det er snakk om er på 2,2 kilometer og fører opp til et populært friluftsområde. Her er flere gapahuker, Speideren har sin gamme her som brukes på overnattingsturer, og kommunen bruker snøscooter og lager skiløyper herfra. Det kjøres ut tømmer fra skogen her, og området har også 10-15 hytter.

Bompenger

Veien har bom, der kjørende betaler 40 kroner. Det kan også kjøpes årskort.

- Det er om lag 400 som betaler i bommen i året. Det holder til brøyting og skraping av veien, såfremt ikke noe uforutsett skjer. Som i fjor for eksempel, da vannet tok veien nederst og vi måtte koste på 10.000 kroner, sier Møllegård. Dessuten må det betales forsikring på et par tusen i året på veien.

- Kan dere ikke bare øke bompengeprisen?

- Jeg synes 40 kroner for en tur er nok. Jeg mener kommunen bør bidra. Dette stedet er sentrumsnært, har flatt og fint turterreng, det er mange fiskevann her, og kommunen er jo så opptatt av FYSAK.

Trenger grus

Hele veien trenger nå å bli gruset opp.

- Det er liten vits i å skrape veien når det ikke er noe å skrape på, sier Møllegård og viser hvor sårt det trengs en oppgrusing på parkeringsplassen. Store steiner stikker opp flere steder.

- Jeg sjekket for noen år siden. Da ville det koste 70-80 tusen å gruse opp hele veien. Nå er det sikkert en god del mer, sier Bjørn Møllegård.

Ser på saken

Leder på teknisk etat, Ivar Asbjørn Fallmyr, bekrefter at han har sett brevet fra Solem Veiforening.

- Er ikke dette en vei kommunen burde vært med å betale på?

- Vi skal se på saken, men det er også andre veier som trenger økonomiske tilskudd. Vi må ha en gjennomgang, men jeg lover at vi skal se på det, svarer Fallmyr.

Det er kommunen som har betalt for skiltingen på stedet. Foto: Sigrun Overland
På parkeringsplassen trengs det ganske mange cm med grus. Foto: Sigrun Overland