Det ble stilt spørsmål ved om en folkeavstemning er nødvendig, men flertallet i kommunestyret var likevel enige om å høre hva innbyggerne i Bjugn mener om en sammenslåing med Ørland.

-Trenger vi folkeavstemning?

- Det er et brukbart resultat som er framhandlet. Hvis vi ikke foretar en folkeavstemning men i kommunestyret vedtar en sammenslåing, kan vi be Ørland gjøre det samme. De er valgt av folket, akkurat som oss. Trenger vi egentlig da en folkeavstemning, sa Per Odd Solberg.

Det ble også noe diskusjon rundt temaet nullalternativ og om dette var utredet nok før en sammenslåing.

- Vi tror at det  er blitt laget den beste mulige avtalen, men mener at utfordringen er at nullalternativet ikke er nok utredet, ikke at avtalen ikke er godt nok utarbeidet sa Høyres Jan Vollan.

- Jeg stemmer nei, ikke fordi jeg er veldig i mot men fordi jeg er veldig usikker, sa Anne Bjørnerud (H).

-Ikke en bedre avtale

- Det kommer aldri noen bedre avtale enn den som foreligger i dag. Avtalen er et mesterstykke i forhold til det vi kunne ha forventet av en forhandling med Ørland, sa ordfører Ogne Undertun (Ap).

Noen var også bekymret for valgdeltagelsen ved en folkeavstemning, men resultatet ble altså tilslutt at kommunestyret i Bjugn ble enige om at avtalen som er framhandlet var et godt stykke arbeid, og flertallet støttet avtalen forhandlingsutvalget har kommet fram til.

Dersom flertallet i Ørland kommunestyre torsdag sier ja til å vedta avtalen om forhandlingsresultatet vil det bli om folkeavstemning i Ørland og Bjugn mandag 30. mai.