En kvinne og en mann i 50-årene, som satt i baksetet i samme bil som den siktede sjåføren, omkom da to personbiler frontkolliderte på fylkesvei 715 mellom Vanvikan og Rørvik 7. februar. I tillegg ble fire personer alvorlig skadd, deriblant sjåføren og en medpassasjer som satt i bilen der de to omkom.

– Han er siktet for å ha kommet over i feil kjørebane. Det er ikke tekniske årsaker til at bilen kom over i feil kjørebane, men vi vet ikke eksakt årsak ennå, sier Roy Inge Aas.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 281, som lyder slik:

«§ 281. Uaktsom forvoldelse av død. Med fengsel inntil 6 år straffes den som uaktsomt forvolder en annens død»

Nye avhør

Etterforskningslederen ønsker ikke å gå i detalj på hva siktede har forklart i avhørene.

– Det vil bli gjennomført nye avhør av ham, sier Aas, og forklarer at det også vil bli undersøkt om at det kan være helsemessige årsaker som førte til dødsulykken.

– Hva er årsaken til at siktelsen er tatt ut?

– Det er på bakgrunn av blant annet forklaringene i saken, tekniske undersøkelser og åstedsundersøkelsene.

Aas sier at politiet fortsatt venter på fullstendige rapporter, men at det ikke gjenstår mye av etterforskningen bortsett fra avhør av siktede.

Det er 80-sone på stedet, og det er ifølge etterforskningslederen ikke noe som tyder på at bilene holdt for høy hastighet i forhold til fartsgrensa.

– Løs bagasje

Roy Inge Aas bekrefter at det var løs bagasje i bilen, men at dette ikke skal ha vært direkte årsak til at de to omkom, opplyser etterforskningslederen på bakgrunn av den rettsmedisinske undersøkelsen.

– Bagasjen var ikke direkte årsak til at de omkom, for de ville mest sannsynlig ha omkommet av selve kollisjonen uansett. Det var løs bagasje der, men vi kan ikke si at det var årsaken i dette tilfellet.

I den møtende bilen var det en kvinne og en mann i 20-årene, som begge ble alvorlig skadd. På bilen som siktede kjørte, var det en skiboks som traff møtende bil.

– Det stemmer at den løsnet, som sannsynligvis medvirket til deres skader, sier Aas, som opplyser om at sikring av last ikke er en del av siktelsen mot mannen i 50-årene.

Etterforskningslederen sier at de involverte i dødsulykken brukte bilbelte.

Fosna-Folket har vært i kontakt med siktedes forsvarer Arve Røli. Han ville ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt.