Ungdomsbedriften PRAKT (Produksjon av kulturelle tiltak) består av elever fra Fosen videregående skole.  Som en følge av at musikklinja ved skolen ble lagt ned har de nå valgfaget musikk, dans og drama, og tar over løpet etter PIT (Peers internajsonale teaterensemble).

Samarbeider med lokalsamfunnet

- Vi har hatt to timer i uka pluss en prosjektuke, og målet for faget i år er å sette opp en produksjon. Det er elevene som styrer bedriften og setter opp forestillingen, og tar i tillegg del i produksjon som skuespillere og musikere, sier Anita Hatlen i Prakt UB.

Hatlen forteller at ungdomsbedriften samarbeider med lokalsamfunnet, først og fremst kulturskolene i Bjugn og Ørland.

- I år setter vi opp Thorbjørn Egners Folk og røvere i Kardemomme by, som har premiere fredag 8.april, med en andre forestilling lørdag 9.april, sier hun.

Forstyrrer nattesøvnen

I årets prosjekt skal vi til den lille byen Kardemomme, der solen nesten alltid skinner. Menneskene er lykkelige, og har bare sine egne og byens små problemer å ta vare på.

- Det eneste som forstyrrer nattesøvnen i den lille byen, er de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan, som ofte drar inn til byen for å røve det de trenger, sier forteller Anita.

Forestillingen har premiere i Bjugn kulturhus.