Torsdag kveld gikk teppet opp for den første av i alt fire forestillinger av revyen «Nere nok» i regi av Sørfjord Revygruppe i Sørfjorden i Rissa.

Kortreist

Som vanlig har gruppa selv skrevet så å si alt av stoffet som framføres. 23 av i alt 24 nummer er signert medlemmene i Sørfjord Revygruppe. Det er imponerende. Sanger, sketsjer og monologer

Flere av numrene tar for seg aktuelle ting i tiden, slik som kommunesammenslåing og ungdommens avhengighet av sosiale media. Andre er bare ellevill humor.

Høydepunkt

De fleste i revygruppa har lang erfaring på scenen, og det kan være vanskelig å fremheve noen spesielt. Men Morten Lillemo i monologen «Ressursen», hvor han spiller en litt sliten rusmisbruker som har kommet tilbake til Sørfjorden for å starte et nytt liv etter ti år på gata i Oslo, er ett av høydepunktene i revyen. Monologen står han selv som forfatter bak.

Et annet høydepunkt er Jorun Svennings sang «Ein halvsteika pizza». Den handler om ei bestemor som får besøk av sine to barnebarn og hva som skjer når strømmen går og nettet blir liggende nede.

En kritisk venn

Årets revy har revygruppa selv regissert, men Sigmund Kveli har vært kritisk venn og bidratt med konstruktive innspill for å få fram det beste i skuespillerne.

Og som vanlig sørger Paul Aakvik, Viggo Brattland, Arne Knarbakk og Jan Ole Oksvoll for musikken.

Det var en del tomme stoler i Fritun premierekvelden, men det er nye muligheter til å fylle disse i kveld eller morgen når det blir to forestillinger av «Nere nok».

Morten Lillemo og Jan Ketil Fenstad har vært i Leksvik og stått på stand for kommunesammenslåing.