Grete Eid Johansen og Tina Rødde Paulsen ble begge veldig glade for at noen hadde nominert dem og at de hadde vunnet. Nå er de med i den landsdekkende finalen der premien er hundre tusen kroner.

Kan hjelpe flere

- Vi ble veldig glade for at noen hadde foreslått oss til prisen, nå blir det enda flere som kan få hjelp fra oss, sier Grete.

De to damene forteller at de har fått se mye som har vært tøft å ta innover seg, og at fattigdom definitivt også er et problem lokalt på Fosen.

- Vi visste jo at det var fattigdom her ute da vi startet opp, men vi hadde ikke forestilt oss at det var så mye som det vi vet at det er nå, forklarer Johansen.

Møteplass

Drømmen deres nå er å få i stand et lokale der de også kan få til en møteplass.

- Man trenger ikke være fattig for å benytte seg av et slikt tilbud, det er rett og slett snakk om et tilbud der mennesket står i fokus, sier Tina.

De ønsker også å sette ulike tema på dagsordenen, tema som er forbundet med tabu. Gjennom organisasjonen holder damene blant annet foredrag om tema det kan være vanskelig og vondt å prate om, som da de sammen med Utsattmann (nettverk for menn som har vært utsatt for overgrep i barndommen, journ. anm.) holdt foredrag med temaet Fører seksuelle overgrep til fattigdom?

Skam og tabu er noe organisasjonen vil jobbe for å få fjernet.

Taushetsplikten står sterkt, og det er ingen andre enn Grete og Tina som vet navnene på de som får hjelp av organisasjonen.

Sykler til barn og voksne

- Nå når det blir vår så ønsker vi oss sykler og hjelmer, det er ikke bare barn som har behov for det men også mange voksne. De voksne prioriterer barna når det gjelder innkjøp av utstyr, men man må også tenke på fellesskapet, gleden av at hele familien kan dra på sykkeltur sammen, forklarer Tina.

- Det skal ikke være sånn at ”du har fått en sykkel av Fattig talt,” det skal ikke være fra oss men fra foreldrene selv, sier de.

Organisasjonen ønsker at  foreldre selv skal få gi barna sykler eller annet utstyr de har behov for, og håper at de kan få til et lokale der de også kan ha møteplassen de drømmer om. Likeverdprinsippet er viktig for de to damene, og organisasjonens motto er :Å få og gi har samme verdi.

Trenger flere frivillige

-Vi ønsker oss flere frivillige, vi trenger mange flere. Vi har opplevd å få mye hjelp, og mange har gitt oss ting de ikke har bruk for selv, sier Grete.

Dessverre har organisasjonen også fått inn mye som kan falle inn under kategorien søppel, derfor ønsker de seg nå heller gavekort.

- Når det du gir fra deg er noe du ikke ville funnet på å bruke selv, så er det ikke noe hyggelig. Nå hender det at vi etterspør ting på facebooksida vår, da får vi heldigvis inn ting som er hele og fine, sier de.

Når de fikk høre at de hadde vunnet den lokale veldedighetsprisen, ble de to velgjørerne veldig glade og takknemlige.

- Det er veldig artig at folk viser at de ønsker oss, sier Tina.

- Ikke i tvil

Nå er de veldig spente på konkurransen videre. Morten Rosenlund i Jobzone Fosen forteller at juryen ikke var i tvil da de valgte Fattig talt som vinner.

- Juryen var overhodet ikke i tvil, det var åpenbart.  Nå går de videre til den landsdekkende finalen sammen med om lag tjue kandidater totalt. Mandag vil bli lagt ut en oversikt over de ulike kandidatene på Jobzones facebookside, og da er det bare å stemme i vei, sier han.