I løpet av det siste døgnet har arbeidet passert flere milepæler. Stjern har på et døgn levert over 720 kubikkmeter betong. 600 er til brua og 100 kubikk går til arbeidet med den nye sjukeheimen.

– Dette er rekord for Stjern Betong as. Det har gått kjempebra. Både biler, blandeverk og alt har gått som en drøm, sier Rune Ramsø i åfjordsfirmaet. De har hatt to skift. Det har vært ni mann i sving i løpet natta.

Logistikken

Fire mørtelbiler har gått i shuttletrafikk mellom Mælan og sementblanderne. Den gamle rekorden er 175 kubikkmeter i en smell.

– Det har gått smertefritt. Det begynner å ligne en autostrada inn til sentrum. Vi har vært så heldige at været har stått oss bi, sier en fornøyd Rovik. De var ikke fullt så heldige da de startet arbeidet i fjor høst. Store nedbørsmengder og utfordrende grunnforhold sinket arbeidet.

– Men vi kom oss i rute igjen, sier Rovik.

I og med at det har vært en spesielt stor støyp, har det gått med sju semitrailere med sement.

– De kom i går kveld. Alt har gått med, sier Ramsø.

Mønsåskanne

Arbeidet utføres av Norwegian Rock Group. Dette er deres andre bru på kort tid. NRG hadde også ansvaret for Årvårbrua på Namdalseid.

I Åfjord har det gått folk på skift sia femtida i går ettermiddag. På slutten har det vært 20 stykker i gang med pussing og tildekking. Støypen skal herdes i minst ei uke før en kan kjøre på den.

– Vi vil slippe til trafikk i midten av april, sier Rovik.

Når en setter opp et bygg, er det gjerne skikken at det arrangeres fest, ei såkalt mønsåskanne, når en har fått det opp. For Ramsø og kollegene kommer er det ikke aktuelt å gå løs på en slik med det første.

– Nå skal vi komme oss heim og få litt søvn etter ei lang natt, sier Ramsø.