Arntsen er bosatt i Vanvikan, og har vært professor ved NTNU siden 2008. Før det arbeidet han som forsker ved Statoil forskningssenter på Rotvoll. Der var han blant annet med på å utvikle avanserte algoritmer for analyse av seismiske data samlet inn på havbunnen.

Seismisk avbilding av geologiske strukturer

Dette arbeidet viste seg senere å være banebrytende for å nyttiggjøre seg slike data. I de senere år har Arntsen fokusert sin forskningsinnsats innen seismisk avbilding av komplekse geologiske strukturer. En av hans artikler ble i 2014 den mest leste i tidsskriftet Geophysics.

Arntsens arbeid med å karakterisere og avbilde såkalte gasskorsteiner i undergrunnen er også av stor betydning, og professoren er også aktiv internasjonalt, blant annet i samarbeider med Universitetet i Delft og ETH i Zurich.

Utdelt for 20. gang

Geofysikerprisen ble innstiftet i 1985 av selskapene Norsk Data og GECO og ble i år utdelt for 20. gang. Årets jury har bestått av Gunhild Myhr (PGS) Terje Dahl (Statoil), Martin Landrø (NTNU) og Gary Pole (WesternGeco).

«Årets vinner representerer en fagperson som innehar en sjelden kombinasjon av grunnleggende fysikk og matematikkunnskaper kombinert med geologisk innsikt og geofysisk innsikt,» heter det i begrunnelsen fra juryen.

Prisen ble overrakt under første dag av Geophysical Seminar. Prisen består av den norske bergarten anortositt (grovkornet magmatisk bergart), et diplom og 20 000 kroner.

Arntsen sier selv det var veldig hyggelig, men uventet å få prisen.

- Veldig uventet

- Jeg er veldig glad for å få denne prisen, det er en anerkjennelse fra mine kolleger på arbeid som er blitt gjort over en viss tidsperiode, sier han på telefon fra seminaret.

Han forteller at han ikke hadde trodd at han skulle få noen pris, men synes det er hyggelig.

- Det var veldig uventet, jeg hadde ikke tenkt i de banene i det hele tatt men det var en hyggelig overraskelse.