Andresen fra Stadsbygd i Rissa har valgt å støtte «Soldiers of Odin» men påpeker at det ikke er en ønsket situasjon at slike grupper trengs.

Ikke høyreekstrem eller nazist

- Det handler om tryggheten til våre barn. Jeg er ikke enig i hele konseptet, men synes det er godt at noen tar ansvar, sier Andresen til Fosna-Folket.

- Dette betegnes som en høyreekstrem gruppe, hva tenker du om det?

- Alle som er imot innvandring blir kalt høyreekstreme eller nazister. Det liker vi dårlig, sier Andresen.

Det var adressa.no som først meldte om Andresens «Soldiers of Odin»-støtte.

- Gruppe på Fosen

-Tror du at det kan være aktuelt med en gruppe i Rissa, eller på Fosen?

- Det kan godt hende. Det kommer an på utviklingen, sier Andresen.

Han mener det er alt for mye knivstikking, overfall og voldtekter i Norge nå.

- Det er så ille at vi nesten ikke reagerer på det lenger.

Vil se det an

70-åringen sier han ikke tenkte så mye over det da han gikk inn og støttet «Soldiers of Odin», og det tror han gjelder mange som har gitt støtteerklæringer til gruppa.

- Jeg får se an hvordan utviklingen blir. Og misforstå meg ikke, jeg vil heller ha synlig politi i gatene, avslutter han.

- Polarisering

Lensmann Rune Halvorsen i Fosen lensmannsdistrikt, mener vi ikke trenger slike grupperinger i Norge.

- Jeg tenker at de ikke fortjener å få den oppmerksomheten media gir dem. Det fører bare til polarisering. Politiet er ansatt for å overholde lov og orden, sier Halvorsen og viser til publikumsundersøkelsen politiet har gjennomført.

- Den viste at trøndere har mest tillit til politiet av alle i Norge, og det vil jeg tro gjelder fosningene også. Folk føler seg trygge, og de etablerte aktørene har tillit, sier Halvorsen.

-Hva med kritikken om at det er for lite synlig politi?

- Nå vet ikke jeg hvor stor oversikt folk har over patruljeringen politiet gjør, men vi har mål fram mot 2020 at det skal være to (polititjenestemenn, journ. anm.) per 1000. Det jobbes det mot, og politiet får tildelt nye stillinger, sier Rune Halvorsen.

Starta i Finland

«Soldiers of Odin» ble opprinnelig startet i Finland i fjor høst i forbindelse med opprettelsen av et asylmottak. I løpet av kort tid har grupperingen spredt seg også til Norge og er nå å finne i mange norske byer.

Gruppa betegnes som høyreekstremistisk og innvandrerfiendtlig.

Medlemmer av gruppa betegner den som en borgerverngruppe, en organisering av voksne og edru mennesker som ønsker å bidra til å skape trygghet i gatene.

«Soldiers of Odin» kjennetegnes ved at de går kledd i svarte hettegensere med logo av et vikingehode på ryggen.