For godt og vel et års tid siden ble hotellet omregulert fra hotell- og restaurantdrift til boligformål. Ioc Eiendom As med Karl Johan Kopreitan i spissen ønsket å bygge om den østre delen av hotellbygget til boligformal.

Midlertidig dispensasjon

I fjor høst søkte Kopreitan Leksvik kommune om midlertidig  dispensasjon fra reguleringsplanen for å ha mulighet til å opprette et midlertidig asylmottak.

Planutvalget i Leksvik har hatt saken på kartet flere ganger, men den har blitt utsatt flere ganger, blant annet i påvente av en  utredning om kommunalt asylmottak.

- Ikke hensiktsmessig

I sin innstilling til planutvalget hadde rådmannen foreslått å gi midlertidig dispensasjon til Ioc Eiendom AS, men i møtet 9. februar forslo Knut Ola Vang (Ap) å si nei til dispensasjon. Fire av planutvalgets sju medlemmer stemte for Vangs forslag.

- Eiendommen er nettopp omregulert etter eiers ønske. Jeg synes ikke det er hensiktsmessig å endre nylig vedtatt reguleringsplan, sier Vang i sin begrunnelse for å nekte dispensasjon.

Han presiserer at vedtaket ikke har noe med motstand mot asylmottak å gjøre.

- Vi i Leksvik Arbeiderparti ønsker å bidra i asylsaken. Vi er ikke i mot asylmottak i Leksvik. Vi går for at det opprettes et kommunalt asylmottak, sier Vang.

Har sendt klage

Karl Johan Kopreitan i Ioc Eiendom AS er naturlig nok ikke fornøyd med vedtaket i planutvalget.

- Vedtaket er påklaget. Nå må vi avvente klagen, så får vi se hva vi gjør med bygget videre, sier Kopreitan.

Han holder muligheten åpen for både boliger og asylmottak i det som etter hvert har blitt et spøkelsesbygg i Leksvik sentrum.

- Søknaden vi har sendt om omregulering gjelder bare for en midlertidig bruksendring. Skal vi kunne tilby bygget som asylmottak kreves det omregulering. Temaet asylmottak kom opp i Leksvik seinsommeren 2015, og da så vi på et mottak som en mulighet for oss, sier Kopreitan.

Leiligheter

Ioc Eiendom AS har stått som eier av Leksvik Hotell i fem år. I desember 2014 sa Kopreitan til Fosna-Folket at han så for seg at det kunne bygges fra fire til åtte leiligheter i hotellbygget, og at de første leilighetene ville begynne å ta form i siste halvdel av 2015. Det har ikke skjedd.