På grunn av byggingen av det nye formidlingsbygget vil Museet Kystens Arv på Stadsbygd stort sett holde stengt i år.

- Det blir ikke mulighet for omvisning, men båtbyggeriet holder åpent som vanlig og har full produksjon, opplyser museumspedagog Tora Heide.

Enorm dugnadsinnsats

Og det er ikke bare ansatte på museet og anleggsarbeiderne som har travle dager.

- Museumslaget, andre lag og foreninger og privatpersoner hjelper til. Det er en fantastisk dugnadsinnsats som legges ned, både når det gjelder vasking av brakkerigg, flytting av hus på området, konstruksjon av kaianlegg, snekring, maling, planering og så videre. Uten den innsatsen kunne vi ikke gjennomført dette, det er helt avgjørende for oss med den støtten fra folket og kommunen, sier Tora Heide.

- Bedre utfluktssted

Når museet gjenåpner i 2017 blir publikum ønsket velkommen til båtmagasin, restaurant og mange nye aktiviteter for liten og stor.

- Museet blir et bedre utfluktssted for hele familien, der man kan komme å få god mat, kulturelt påfyll, hyggelige felles aktiviteter og opplevelser, lover Heide.

Alle aldre

Hun påpeker at museet skal være plassen for pensjonistforeninger som ønsker en hyggelig utflukt, og for skoleelever som vil lære mer historie og prøve ulike tradisjonelle håndverk.

Formidlingsbygget skal være ferdig i april 2017, men åpningsdato for hovedutstillingen er ikke satt enda.

SE VIDEO: Fikk penger fra stiftelsen

Johannesstu måtte flyttes for å gi plass til nybygget. Foto: Museet