Fremskrittspartipolitikeren Singsaas sitter i kommunestyret i Åfjord og er også representert på fylkestinget. I den forbindelse gjør han stadig turen gjennom Haugsdalen. Noen ganger ser han at det er aktivitet i alpinanlegget, andre ganger er det stille. Varierende snømengder om vinteren gjør det kommersielle fundamentet usikkert. Et regionalt tilskudd fra kommunene kunne ha sikret drift de sesongene forholdene er gode.

– Jeg har grublet på dette i mange år, sier Singsaas.

Regionalt

Singsaas ser for seg en slags «vinterpark» med åpning for flere typer aktivitet. De vintrene vi er begunstiget med mye snø, er det for Singsaas del ingen tvil om at Haugsdalen er godt egnet. Det ligger i grei kjøreavstand både til Ørland, Bjugn, Stjørna, Rissa og Åfjord. Han tror området ville ha blitt et enda mer populært utfartssted om en la til rette for både nedoverski og bortoverski. Snøkanoner i tider med kulde, men lite nedbør kunne avhjulpet snømangel.

– Jeg kjenner ikke til vilkår for drift, men det aner meg at dårlige vintrer har vanskeliggjort vekst og utvikling. Jeg oppfordrer skisenteret til å utfordre alle Fosenkommunene. Hva er det som må til av offentlige bidrag for å kunne etablere et tilbud til hele Fosen fra sein november og til langt ut på våren, spør åfjordspolitikeren.

Anlegget er regionalt viktig og kan gi et stabilt og etterlengtet tilbud hele vinteren. Singsaas ser imidlertid at det vil gå en grense for hvor store andeler kommunene kan gi.

– En årlig driftstøtte basert på innbyggertall og avstand i en femårs periode eller lignende kan være det som må til, foreslår Singsaas.