Det var 92 år gamle Ole B. Rian som omkom i trafikkulykken. Rian var bosatt i Vanvikan i Leksvik kommune. Politiet friga navnet etter at pårørende var varslet i 14.00-tiden onsdag ettermiddag.

De to kvinnelige sjåførene som var involvert i ulykken, ble tirsdag kveld sendt til St. Olavs hospital i Trondheim for undersøkelse. Den ene skal være uskadd, den andre lettere skadet.

Slik skjedde det

En personbil med en kvinnelig sjåfør i 60-årene og en eldre mann som passasjer, kom kjørende nordover fylkesvei 715 i 17.30-tiden tirsdag. En personbil med en kvinnelig sjåfør i 40-årene kom kjørende sørover langs samme vei. I bakkene etter Stubbteigen mistet sistnevnte sjåfør etter alt å dømme kontrollen over bilen.

- Bilen må på en eller annen måte ha fått en skrens og snurret. Slik det ser ut, har bakenden på bilen som snurret truffet fronten på bilen som kom kjørende nordover, forteller lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt.

Bilen med kvinnen i 60-årene og den eldre mannen har ifølge politiet holdt riktig side på veien. Det var passasjeren som omkom i ulykken.

Har vitne

Politiet og ulykkesgruppen til Statens vegvesen var klokken 22.00 tirsdag kveld ferdige med sine undersøkelser på stedet. I tillegg til de to kvinnelige sjåførene, har politiet også et uavhengig vitne til hendelsen.

- En person som kom kjørende bak, så hva som skjedde. Han er avhørt i kveld, men jeg kjenner ikke til hva han har forklart. At vi har et vitne, gjør at vi fort skal få klarhet i hva som skjedde, sa politiets innsatsleder på ulykkesstedet Erlend Simonsen til Fosna-Folket sent tirsdag kveld.

Ikke front mot front

Bilen med kvinnen i 60-årene og passasjeren som omkom, fikk store materielle skader. Så godt som hele frontpartiet var trykt sammen. Den andre bilen hadde mindre materielle skader.

Innsatsleder Simonsen bekreftet tirsdag kveld at politiet har funnet bremsespor på ulykkestedet.

Svært glatt

Det er 80-sone på stedet hvor ulykken skjedde. Innsatsleder Simonsen beskriver føret som utfordrende.

- Det er glatt. Det er sporete veibane med hardpakket, polert snø, beskriver han.

To dødsulykker på ni dager

Ulykken ved Haugsdalen tirsdag kveld, er den andre dødsulykken på ni dager på Fosen. Ulykkene har til sammen krevd tre menneskeliv. Innsatsleder Simonsen påpeker at det er få likhetstrekk mellom de to ulykkene.

- Det er helt forskjellige føreforhold, sier han.

For mens veibanen på ulykkesstedet ved Rørvika søndag 7. februar var bar, var det hardpakket is og snø samt sporete veibane på ulykkesstedet i Haugsdalen. Fellesnevneren er imidlertid at begge de to ulykkene var møteulykker.

Dødsulykker siste år

Statistikk Fosna-Folket har hentet inn fra Statens vegvesen, viser at antall dødsulykker på Fosen varierer veldig fra år til år. Hittil i år har det vært to dødsulykker. I fjor mistet én mann i 20-årene livet etter kollisjon med en elg på Mosvikskogen mellom Leksvik og Mosvik. I 2014 omkom tre personer i tre forskjellige ulykker på Fosen. To av de omkomne var MC-førere. Disse to ulykkene skjedde på bart sommerføre.

Innsatsleder Simonsen påpeker at det er vanskelig å trekke en rød tråd mellom de forskjellige dødsulykkene de siste årene.

Ulykkesbilene ble fjernet fra ulykkesstedet i 22.00-tiden tirsdag kveld. Bilen på bildet var ikke bilen som den omkomne satt i. Innsatsleder Erlend Simonsen står med ryggen til. Foto: Alexander Killingberg