Åfjord fjellstyre, der Gunnar Singsaas er leder, tok i forrige stortingsperiode opp de lokale forskriftene for snøscooterkjøring i Åfjord fjellstyre og i kommunestyret. Den gangen var det plukket ut en del forsøkskommuner som skulle prøve ut den nye ordninga. Fosen har to fjellstyrer – ett i Osen og det andre i Åfjord.

– Vi holdt på å bli blant de første kommunene i landet til å regulere scooterkjøring på denne måten, sier fremskrittspartipolitikeren. Nå ønsker han å åpne saken på ny.

Pris

Singsaas forteller at det ble innhentet pris på regulering av løyper. Hele forsøket strandet på at forsøket ble trukket. Singsaas spurte i mai i forrige kommunestyreperiode hvor saken sto. Han fikk melding om at de ikke ville kunne gjøre noe mer før til høsten.

– Nå ser det ut til at vi ikke får tatt opp saken før til neste vinter. Det skyldes nok at en har hatt nok å henge fingrene i her i Åfjord, men likevel tillater jeg meg å be om at vi får ei avklaring snart, sier Singsaas. Han mener kommunen bør være mer på hugget i dette spørsmålet.

Fjellfreden

Friluftsmannen og jegeren sier han sjøl er delt i synet på scooterkjøring i marka. Han liker å ha muligheten til å klive opp på kjøredoningen og komme seg kjapt og effektivt dit han skal. Samtidig liker han å ta skia fatt og ferdes i fred og ro uten å forstyrres av lyder og sanseinntrykk som en til vanlig overøses med i sivilisasjonen.

Saken har ikke vært oppe i fjellstyret etter at de tok den opp forrige gang, men Singsaas mener realitetene i saken ikke har forandret seg vesentlig.

– Vedtaket der står til det er kommet på plass et nytt, sier han.

Les også: Snart blir det lov å kjøre snøscooter