Ifølge Sundet er entreprenøren litt etter skjema i forhold til det en hadde håpet på i oppstarten, men det er foreløpig ikke noen forsinkelser som en ikke greier å hente inn. Sjølve anlegget med vegen inn til brua og den nye brua skal være ferdigstilt i september oktober, og Sundet mener en skal kunnekomme i mål til da.

–Vi kunne ønsket en kjappere start, men det er opp til entreprenøren hvor mye folk de skal sette inn for å komme i mål i rett tid, sier Sundet.

Prosjektleder

Byggelederen for denne operasjonen er Olaf Rovik fra Statens Vegvesen. Rovik bekrefter at de hadde en noe tyngre start enn det de hadde håpet på. Årsaken ligger i nedbørsmengdene i fjor høst.

– Vi ligger rimelig greit an, sier Rovik. Han mener det så langt ikke er noe som tilsier at de vil få forsinkelser. Den brua som i dag går over Stordalselva, er ei såkalt Baileybru som ble lagt på plass i 2012 da den gamle begynte å vise alvorlige svakhetstegn. Denne skal ifølge Rovik tas vekk når den nye er på plass. De tar sikte på å støype de første delene av den nye brua før påske.

– Det vil bli en del omlegging av trafikk i april, forklarer Rovik.