- Det ble et kort avhør av to av de involverte, forklarer etterforskningsleder Roy Inge Aas ved Fosen lensmannsdistrikt.

Lagt i koma

En kvinne og en mann i 50-årene omkom i trafikkulykken nær ferjeleiet i Rørvika. Fire personer, en mann og en kvinne i 50-årene og en mann og en kvinne i 20-årene, overlevde.

- Alle fire ble lagt i kunstig koma etter ulykken. Dette blir gjort for å få kroppen til å slappe av mer. Jeg har ikke vært på sykehuset selv, men slik jeg forstår det, er det fortsatt to som ligger i kunstig koma. Alle de fire er utenfor livsfare, sier Aas.

Husker det som skjedde

Det var ingen andre vitner til ulykken enn de som satt i de to involverte bilene. Forklaringen til de fire overlevende blir derfor vesentlig i forhold til å finne årsaken til ulykken. Etterforskningsleder Aas ønsker ikke å kommentere eksakt hva de to overlevende fortalte i fredagens avhør.

- Vi kom inn på hva som skjedde.

- Husker de godt det som skjedde?

- De to som ble avhørt i dag, husker det som skjedde forut for ulykken, sier Aas.

Utelukker forbikjøring

Etterforskningslederen har tidligere bekreftet at en av de to involverte bilene kom over i feil kjørebane forut for ulykken. Politiet ønsker så langt ikke å uttale seg om hva de mener var årsaken til dette, men forbikjøring ser ut til å være utelukket. Aas ønsker heller ikke å si noe om hvilken bil politiet mener kom over i feil kjørebane. Fosna-Folket vet imidlertid at den røde bilen med en mann og kvinne i 20-årene var på vei mot Vanvikan, mens den andre mørke personbilen var på vei i motsatt retning. I sistnevnte bil satt to menn og to kvinner, alle fire i 50-årene. To av disse, en mann og en kvinne i 50-årene, omkom i ulykken. Politiet har så langt ikke ønsket å frigi navnet på de to omkomne. Dette etter ønske fra pårørende.