Produktindeksen er et samlemål på tjenestetilbudet i hver kommune. Indeksen gir et bilde på hvordan nivået på tjenestene er i en kommune, sammenlignet med andre kommuner. Indeksen omfatter barnehager, grunnskoler, primærhelsetjeneste, pleie og omsorg, barnevern, sosialtjenester og kultur.

LES OGSÅ: Får omstillingsstøtte

I artikkelen fra Kommunal- og regionaldepartementet heter det blant annet:

«Rissa hadde et inntektsnivå korrigert for variasjonene i utgiftsbehovet på 97 prosent av landsgjennomsnittet. Utrykt ved produksjonsindeksen lå likevel tjenestene på 12 prosent over landsgjennomsnittet. Kommunen har hatt positive driftsresultater de siste tre årene med 0,7 prosent i 2012, 2,3 prosent i 2013 og 2,4 prosent i 2014».

De tre kommunene på topp er Søndre Land, Rissa og Sortland. Dette er eksempel på kommuner som har gjennomsnittlig eller litt lavere inntekter enn landsgjennomsnittet, men som er i stand til å tilby et omfang og kvalitet på tjenestene som er over landsgjennomsnittet. I tillegg har disse tre kommunene positive driftsresultat de siste tre årene, noe som tyder på god økonomisk styring skriver Kommunal og moderniseringsdepartementet.