- Det er snakk om én enkeltepisode med vold og ikke vold over lang tid, men enkeltepisoden er så stygg. Vi ser på dette som en veldig alvorlig sak, sier politiadvokat Bente Lind som møter som aktor i saken.

Saken utsatt

Straffesaken mot mannen fra Fosen skulle egentlig behandles av Fosen tingrett neste uke, men ble utsatt.

- Det tas sikte på å finne nye datoer i løpet av våren, forklarer politiadvokat Lind.

Risikerer seks års fengsel

Mannen i 40-årene er tiltalt etter den nye straffelovens paragraf 282 som gjelder mishandling i nære relasjoner. Strafferammen er på seks års fengsel. Voldshendelsen skjedde i oktober i fjor i samboerparets hjem et sted på Fosen. Den fornærmede kvinnen ble sendt til sykehus etter hendelsen. Hun ble ikke påført alvorlige varige skader som følge av volden hun ble utsatt for.

- Det er en voldshendelse vi ser alvorlig på, uttalte fungerende etterforskningsleder ved Fosen lensmannsdistrikt Roy Inge Aas i oktober.

- Vold mot hodet

Ifølge tiltalen tok mannen kvelertak på kvinnen og førte henne med seg ut på trappa. Der skal han ha tatt tak i håret hennes og dunket hodet flere ganger mot trappen. I tiltalen står det videre at mannen dro kvinnen med seg mot noen steinheller og «slo hodet hennes flere ganger mot steinhellene». Den fornærmede kvinnen skal ha mistet bevisstheten, men hun skal ha kommet seg opp og tatt seg inn i gangen. Der skal mannen nok en gang ha tatt tak i henne, dratt henne ned på gulvet, trampet og sparket henne flere ganger mot hodet. «Han dro henne deretter med seg ut etter håret og slo henne flere ganger med knyttet neve mot hodet», står det i tiltalen.

Forsvarer

Tiltaltes forsvarer Tore Angen har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag. Etter det Fosna-Folket forstår, har tiltalte delvis erkjent de faktiske forhold, men ikke tilstrekkelig for at saken kunne behandles som en tilståelsesdom.

Fosna-Folket har vært i kontakt med bistandsadvokat Karianne Tilseth Berg som ikke ønsker å kommentere saken.