Stedet hvor intervjuet skulle gjennomføres ble endret. I tillegg førte andre ting til at siktede var sent ute til avtalen på Ørlandet en januarkveld i år.

Gasset på

Da journalisten ringte og spurte hvor det ble av intervjuobjektet, skal siktede ifølge siktelsen ha tråkket hardt på gasspedalen. Han oppdaget at han hadde kjørt for fort og slakket av. Utrykningspolitiet hadde imidlertid målt hastigheten før siktede rakk å bremse ned.

Tilsto

Saken ble behandlet som en tilståelsesdom i Fosen tingrett. Siktede erklærte seg straffeskyldig i henhold til siktelsen. Han bestred ikke UPs hastighetsmåling som var 96 kilometer i timen i 50-sonen. Retten la i sin vurdering skjerpende vekt på at saken omhandlet «en betydelig hastighetsoverskridelse i tettbygd strøk med flere avkjørsler».

«Overtredelsen skjedde i tusmørke, på våt veibane, på en strekning uten vegbelysning og på et tidspunkt på døgnet da det normalt er noe trafikk», heter det i dommen.

15 dagers fengsel

Samtidig som retten mente at siktedes kjøring utgjorde en betydelig ulykkesrisiko, så la retten til grunn at den store fartsoverskridelsen varte i kort tid.

«Siktede begynte å bremse ned da han oppdaget den høye hastigheten», står det i dommen.

Påtalemyndigheten la ned påstand om 15 dagers fengsel noe retten også vurderte som en riktig reaksjon. Fosningen i 60-årene ble dermed dømt til ubetinget fengsel i 15 dager. Han ble også fradømt retten til å føre motorvogn for en periode på 12 måneder.