«Jenter og teknologi» inviterer hvert år til en jentekonferanse med kvinnelige rollemodeller, for å inspirere jenter til å velge teknologiutdanning.

Jentekonferanse

«Jenter og teknologi» er et prosjekt vek teknologiutdanningene på Fakultet for teknologi og Institutt for informatikk og e-læring, som har som mål å rekruttere og beholde jenter på de tre-årige ingeniør/bachelorutdanningene på NTNU.

I fjor ble «Jenter og teknologi» avviklet på fem ulike studiesteder i landet, og 270 jenter fra hele Trøndelag deltok på konferansen i Trondheim.

Speed-date med rollemodeller

I år var det klart for en ny runde, og jenter i 9. og 10.trinn pluss jenter fra videregående skoler i begge trøndelagsfylkene var invitert da konferansen fant sted onsdag.

Blant jentene som deltok var ei gruppe fra Åfjord videregående skole.

Dette er hva en av jentene fra Åfjord vgs sier om konferansen:

– Vi jenter har en unik evne til å løse problemer og skjønne situasjoner på en helt egen måte. Derfor passer jenter og teknologi så godt sammen. Jenter kan være med på å skape en fremtid og bringe noe godt i verden. Dette er hvertfall den meningen jeg sitter igjen med etter jentekonferansen 2016. De har nok en gang levert et fullpakket program med inspirerende talere fra mange mulige yrker man kan ha ved å velge realfag. Etter en slik konferanse føler man seg rett og slett stolt av å være jente. Ikke nok med et storslagent program, men i tillegg kommer vennligheten og ikke minst behandlingen av de besøkende. Arrangører av jentekonferansen skal ha uendelig mye ros for hvor mye de får til. Jenter og teknologi anbefales for alle jenter som vurderer studiespesialisering og realfag på VGs, men også selvsagt for hvem som helst som vil fornye troen sin på jenter.