Det er selskapet Ørland Bygg AS som gejnnom flere år har jobbet med planene for en utbygging av Søtberget ved Opphaug. Området på rundt 50 mål ligger rett øst for det etablerte boligområdet Røstadhaugan. Totalt er det planlagt en utbygging av 75 boenheter av ulik størrelse, fra rekkehus til eneboliger.

På den østlige delen av området, som utgjør 31 mål, er det tenkt en fortettet boligbygging av 56 boenheter. Den vestlige delen av Søtberget er planlagt for 19 boliger fordelt på et areal på 23 mål.

Kommunestyret gjenstår

Onsdag hadde planutvalget saken til 2. gangs behandling. Innstillingen i saken var positiv, og planutvalgets medlemmer var det samme. Dermed blir saken fremmet for kommunestyret som kan gi endelig godkjenning. Etter en siste runde i kommunestyret med samme vedtak så kan Ørland Bygg AS starte arbeidene i området.

Bak selskapet Ørland Bygg AS står det lokale firmaet Gjul & Rabban AS og trondheimsbaserte Kencha Eiendom AS, som begge har 50 prosent eierandel i Ørland Bygg.

Branthaugen

I samme møte ble også en søknad fra Linda og Svein Einar Grande om regulering av Branthaugen til inntil 19 boenheter behandlet for første gang. Her er ønsket å regulere området, som ligger ved Døsvika, til sju romslige tomter for eneboliger og tre tomter for flerboliger. I sum ser søkerne for seg fra 17 til 17 boliger totalt på dette området. Også i denne saken var innstillingen å imøtekomme søknaden. Vedtaket fra onsdagens møte sier at planutvalget med hjemmel i plan-og bygningsloven finner å kunne legge detaljregulering for Branthaugen ut til høring og offentlig ettersyn.

HAR DU LEST DENNE? - Det begynner å bli Trondheimspriser