Trondheimeren som er tidlig i 20-årene, må møte i Sør-Trøndelag tingrett 3. mai.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 135 a første ledd jamfør annet ledd: «For ved uttalelse som fremsettes offentlig å ha forhånet eller fremmet ringeakt overfor noen på grunn av deres hudfarge eller etniske opprinnelse».

Hos legevakta

Ifølge tiltalen inntraff episoden i 00:30-tida lørdag 29. august i fjor. Trondheimsgutten var på besøk hos legevakta et sted på Fosen. Hvorfor mannen trengte legehjelp, går ikke frem av tiltalen. Tiltalte ble imidlertid fulgt av to politibetjenter. Hvorfor politiet var med tiltalte til legevakta står det heller ikke noe om i tiltalen.

- Hånet legen

I tiltalen heter det at trondheimeren hånet legen som var av utenlandsk opprinnelse. Mannen skal ha sagt at han ville ha norsk lege, at han ikke ville ha noe med innvandrere å gjøre eller lignende. Han skal også ha sagt at «dette er hans land» og at legen ikke hadde noe der å gjøre.

Truet med juling

Mannen er også tiltalt for å ha truet en kvinnelig butikkekspeditør i Trondheim med juling.

«Neste gang jeg ser deg på byen skal jeg banke dritten ut av deg», skal han ha sagt til kvinnen da hun nektet ham i å få bytte en klokke han hadde kjøpt.