Søndag ettermiddag omkom en kvinne og en mann i 50-årene da to personbiler frontkolliderte på fylkesvei 715 mellom Vanvikan og Rørvik.

– Utenfor livsfare

Totalt seks personer var involvert i dødsulykka. Den omkomne kvinnen og mannen satt i en mørk bil sammen med en kvinne og mann i 50-årene. I den røde bilen satt et par i 20-årene. Kvinnen i 20-årene er fra Fosen.

Kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved St. Olav hospital opplyste til Fosna-Folket i 14-tiden mandag at tilstanden er alvorlig, men stabil for alle de fire skadde. Da var behandlingstedet ved intensivavdelingen.

– De er alvorlig skadd, men utenfor livsfare, sier Roy Inge Aas tirsdag ettermiddag.

Pårørende er varslet, men familien til de omkomne ønsker ifølge etterforskningsleder Aas ikke at navnene frigis på nåværende tidspunkt.

– Kom over i feil kjørebane

Ulykken skjedde i en 80-sone rundt én kilometer fra ferjeleiet på Rørvika. Fosna-Folket vet at den røde bilen var på vei mot Vanvikan mens den sorte bilen kjørte i motsatt retning da ulykken inntraff, noe Aas bekrefter.

Etterforskningslederen er klar på at etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase, men at noe er brakt på det rene.

– Den ene bilen kom over i feil kjørebane, og det var en frontkollisjon, sier etterforskningslederen, som ikke ønsker å gå ut med hvilken av bilene som kom over i feil kjørebane.

Politiet har foreløpig ikke et svar på hvor høy hastighet kjøretøyene holdt.

– Var det snakk om en forbikjøring?

– Nei.

– Er det mistanke om promillekjøring?

– Det er rutinemessig tatt blodprøve av førerne, men det er ikke mistanke om det.

Mange er avhørt

Roy Inge Aas sier at mange er avhørt i forbindelse med dødsulykka søndag, og at det framover vil bli flere oppfølgingsavhør. Men ifølge etterforskningslederen skal det ikke ha vært andre enn de involverte som var vitner til selve krasjen. Foreløpig er ikke de skadde avhørt.

– De er ikke i stand til det, men det vil bli veldig vesentlig å få høre hva dem sier.

– Skal klare å finne årsak

Politiet leter nå etter svar på hvorfor én av bilene kom over i feil kjørebane.

– Årsaken skal vi klare å finne, men omfattende etterforskning må til for å få klarhet i det, sa lensmann Rune Halvorsen mandag.

Vedlagt i saken kan du se et videointervju med politibetjent Bård Amundsen.

Les også:– Vi skal klare å finne årsakenFIRE DØDE I SAMME ULYKKE I 1989: «En av de verste ulykker i Fosen noensinne»– Én av de skadde har adresse på FosenOrdføreren: - TragiskTo omkom i frontkollisjon