Det var søndag ettermiddag at to biler var involvert i en møteulykke på fylkesvei 715 mellom Vanvikan og Rørvik. I de to kjøretøyene satt til sammen seks personer. To av dem, en kvinne og en mann i 50-årene, omkom. Kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved St. Olav hospital opplyste til Fosna-Folket i 14-tiden mandag at tilstanden til de fire skadde er alvorlig, men stabil.

– Skal klare å finne årsak

– Det er 80-sone på stedet, og om de holdt fartsgrensa, så er det en potensiell smell med energi i 160 kilometer i timen, og det er mer enn nok til at det blir store skader, sier lensmann i Fosen lensmannsdistrikt Rune Halvorsen, på et generelt grunnlag.

– Kan du si noe om årsaken til dødsulykken på søndag?

– Det kan vi ikke spekulere i. Årsaken skal vi klare å finne, men omfattende etterforskning må til for å få klarhet i det.

– Er det noe som tyder på at det har vært en forbikjøring?

– Det kan jeg ikke uttale meg om. Jeg venter til jeg får se resultatet av etterforskningen.

– Ble det brukt bilbelter?

– Det må vi komme tilbake til. Ut fra det jeg vet nå, kan jeg ikke svare på det, sier Rune Halvorsen i 15-tiden, som heller ikke kan si noe om det er mistanke om promillekjøring.

– Oppfølging av skadde

Lensmannen forteller at mange vitner er avhørt, og at vitneavhørene startet søndag kveld.

– Hva gjenstår i denne saken for politiets del?

– Det er fortsatt masse som står igjen av etterforskningen. Det vil blant annet si vitneavhør og en del oppfølginger, deriblant de skadde, som må følges opp. Vi har en del tekniske undersøkelser som gjenstår, som blir tatt så kjapt vi klarer.

Fosen-politiet har jobbet iherdig siden de rykket ut søndag ettermiddag.

– Det er utrolig mye som har blitt produsert på under ett døgn, sier Rune Halvorsen i 15-tiden mandag, og viser fram totalt 30 ulike dokumenter som er produsert siden ulykken skjedde.

Øverst i saken kan du se et videointervju med politibetjent Bård Amundsen.

Les også:FIRE DØDE I SAMME ULYKKE I 1989: «En av de verste ulykker i Fosen noensinne»– Én av de skadde har adresse på FosenOrdføreren: - TragiskTo omkom i frontkollisjon

Lensmann Rune Halvorsen. Foto: Magnus Okstad (arkiv)