To ektepar i 50-årene omkom i ulykken som trolig er en av de verste gjennom tidene på Fosen.

«Stod trolig parkert»

NTB skrev følgende om ulykken den 13. august 1989.

«De omkomne befant seg i en personbil på riksveien mellom

Stadsbygd og Rissa da de ble påkjørt av en annen personbil bakfra. Bilen som ble påkjørt stod trolig parkert på veien, får NTB opplyst ved Ut-Trøndelag politikammer. Sammenstøtet var så kraftig at den påkjørte bilen ble helt sammentrykt, og de fire omkom antakelig momentant. De fire var to ektepar i 50-årsalderen, ett fra Trondheim og ett fra Vestlandet. Det var tre personer i bilen som kom bakfra, men de fikk bare mindre skader», heter det i NTBs sak.

Sjeldent

Søndag døde to personer etter en frontkollisjon på fylkesvei 715 ikke langt fra Rørvik ferjeleie i Rissa. At to personer omkommer i samme trafikkulykke, hører til sjeldenhetene på Fosen. Fosna-Folket fikk mandag tilgang til Statens vegvesen sin oversikt over trafikkulykker med dødsfall de siste ti årene. Oversikten viser at det de siste ti årene ikke har vært noen trafikkulykker med to dødsfall på Fosen.

Husker ulykken i 1989

- Dette er kanskje den mest alvorlige ulykken vi har hatt på mange år, med så mange skadde og omkomne. Dette preger oss og nødetatene på Fosen, sier Rune Halvorsen, lensmann i Fosen lensmannsdistrikt.

Han husker ulykken i 1989 hvor fire personer døde.

- Kan du huske at det har vært en så alvorlig trafikkulykke på Fosen som den i helga etter denne?

- Nei, svarer en preget lensmann, som forteller at han «kom over» ulykken i 1989.

- Jeg husker at det var på en søndag. Jeg gikk på politihøgskolen da, og skulle ned til Oslo. Jeg husker jeg så luftambulansen på avstand, forteller han.