Femtiåringen fra Bergen med hytte i Åfjord kom nærmest ramlende inn i det lokale samfunnslivet ved en tilfeldighet.

– Jan Ole Flenstad introduserte meg for Åfjord og Lauvøya, forteller Åfjord Utviklings nye daglige leder.

Feriefosning

Øia forteller at han har bodd halve livet i Trøndelag, og han er bosatt på Byåsen i Trondheim. Kona kommer fra Vega, og jobber ved en spesialavdeling på Byåsen videregående skole. Paret har to barn, en på nitten og en på tjuefem år. Før Øia trer inn i den nye stillinga si for fullt, vil han gå ut tida i stillinga som daglig leder for Bama i Midt-Norge. Med voksne barn var det forholdsvis enkelt å si ja til stillinga.

– Jeg har reist mye gjennom jobben tidligere også, sier næringsutvikleren.

Bedriftsgrunnlegger

Tilrettelegging for nytt næringsliv og folk som vil grunnlegge egen virksomhet er en av hovedoppgavene til Åfjord Utvikling. Den nye næringssjefen har mer enn skrivebordsteori å vise til i den sammenhengen. For en del år tilbake stiftet han firmaet Insider Facility Service.

I dag har de kontorer i hele Norge.

Jeg valgte å selge til Jobzone etter ni år, sier Øia. Øia forteller at han har tjue års erfaring fra den bransjen.

Bigesjeft

Ved siden av jobben har Øia et konsulentfirma som går under navnet Stonehenge. Denne virksomheten skulle bringe ham i nærkontakt med samfunnet i Åfjord. Som sagt ble han forlibt i Åfjorden, men fikk beskjed om at han bare kunne glemme å få seg hyttetomt. Imidlertid skulle det likevel ordne seg til slutt. På Odd Arne Vestrums grunn ble det etter hvert hytte, og Øia og kona fikk sånn småningom et nettverk i lokalsamfunnet. Derigjennom fikk Øia kontakt med ordfører og rådmann. Det gjorde at han fikk i oppdrag å skrive rapporten om plassering av et svømmebasseng.

– Gjennom arbeidet ble jeg enda bedre kjent med lokalsamfunnet i Åfjord, sier den nye næringssjefen.