Fredag skjedde det foreldre ved Håberg skole i Ørland har ventet på i årevis. Trafikkskilt som viser at fartsgrensen forbi skolen er endret fra 60- til 40-sone kom på plass i løpet av formiddagen. Samtidig ble fartsgrensen fra Brekstad og fram til den nye 40-sonen ved skolen justert fra 60- til 50-sone.

To år til skolen flytter

- Vi har ønsket oss redusert fartsgrense forbi skolen lenge, sier leder Gry Valvik Meisingset i foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Håberg skole. Nå er hun godt fornøyd med at skiltene som viser 40 har kommet opp, selv om det bare er rundt to år til en ny barneskole skal avløse den gamle skolen på Hårberg.

- Jeg er glad for det som nå skjer, men endringen av fartsgrensen forbi skolen burde vært gjort for 20 - 30 år siden, sier Meisingset.

Roser Forsvarsbygg

- Forrige torsdag var vi i et møte med Forsvarsbygg, der Olaf Dobloug (direktør kampflybase, red. anm.) delte vårt ønske om å få redusert fartsgrensen ved skolen. Forsvarsbygg fortjener en takk for at de vil legge til rette for oss foreldre, skolen og elevene, sier Meisingset. Nå håper FAU-lederen at reduksjonen i fartsgrensen blir fulgt opp med et par fartshumper i 40-sonen.

Håper på respekt

Rektor Mabel Slåtterøy ved Håberg skole deler gleden over at fartsgrensen nå er redusert.

- Dette er kjempebra. Jeg håper at fartsgrensen blir respektert av bilistene, sier Slåtterøy.

Samme dag som skolen fikk nedsatt fartsgrense, så er også fartsgrensen fra Brekstad og fram til skolen redusert fra 60 til 50 km/t.

HAR DU LEST DENNE? - Ser og hører tydelig hvorfor vi ikke bør ha skole her

FAU-leder Gry Valvik Meisingset foran det splitter nye skiltet som viser fartsgrensen ved skolen. Foto: Skjalg Ledang