Om lag 15 mål med det som nå er fjære skal fylles ut og gå inn det området som i dag benyttes av Marine Harvest og de andre virksomhetene.

Daglig leder Arnt Ivar Kverndal i Kopparn Utvikling AS hadde ikke høve til å delta i ekskursjonen. Kverndal opplyser imidlertid over telefon at arbeidet skal ferdigstilles i løpet av året og at det vil ta til i første halvdel av 2016.

Arbeidets art

Kverndal opplyser at industriområdet ligger strategisk til langs hovedleia. I forhold til sjøretta næringsliv er det midt i smørøyet for oppdrettsnæringa. Det er først og fremst næringsaktivitet innen blå sektor og relevant leverandørindustri en ser for seg.

I første omgang er det to delområder ned mot sjøen som skal fylles ut. Like vest for Marine Harvest sin fiskeforfabrikk. Det finnes ytterligere to delområder lenger vest, men disse vurderes fylt ut ved et seinere høve. I de to aktuelle delområdene skal det til sammen graves ut og fraktes bort om lag 8 000 kubikkmeter løsmasser.

Kvalitetsmasse

For utfyllinga vil det til sammen bli behov for rundt 21 000 kubikkmeter ferdig utlagte og komprimerte kvalitetsmasser av stein.

I samband med utfyllinga satser en på å hente masser for utfylling fra Valsneset pukkverk om lag halvannen kilometer fra anleggsområdet.

Les også: - Vi har tusen mål å ta av

Området vest for kaia på Valsneset vil bli fylt ut for å bedre arronderinga ved kaiområdet.