- Vi har patrulje på vei dit. For «ente gang» står et vogntog fast i Ålmobakken. Det er sånn akkurat mulig å passere det, sa operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund ved Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket klokken 19.35.

Mange meldinger

Han opplyste at det var et utenlandsk vogntog som sto fast.

- Vi får inn svært mange meldinger hver dag fra hele distriktet om tyngre kjøretøy som sliter på glatta, påpekte Aaslund.

Klokken 19.40 hadde Bilberging Midt-Norge fått kjøretøyet opp bakken.

- Vi fulgte ham til toppen av Vanvikbakkene. Det gikk litt sent før vi fikk beskjed om å komme. Det er viktig å stoppe for å spørre om disse stakkarene trenger hjelp. Da får vi raskere ryddet veien, sier bilberger Håvard Hermstad til Fosna-Folket.

- Dårlig skodd

Operasjonsleder Aaslund opplyste torsdag kveld om at mange av de tyngre kjøretøyene som sliter på glatta nå om dagen, ikke er skodd for norske vinterveier.

- Det er det samme hver vinter, sa operasjonslederen.

«Dekk og kjetting i orden»

Bilberger Håvard Hermstad i Bilberging Midt-Norge avdeling Rissa tar de utenlandske sjåførene i forsvar. Torsdag kveld publiserte han dette innlegget på Facebook:

«Ser at det gang på gang blir sagt at årsaken er at bilene er dårlig skodd. Mener disse sjåførene jeg/vi har vært ut for denne sesongen har både dekk og kjetting i orden. Problemet ligger i konstruksjonen på kjøretøyet da det er i hovedsak to-akslede semitrekkere som får problemer når det blir snø. Tror enhver norsk lastebilsjåfør hadde fått problemer i bakkene på Fosen her med disse bilene. Bilene er ganske enkelt ikke konstruert for slike forhold. Vær tålmodig i trafikken og vis hensyn til disse stakkars sjåførene som blir sendt ut på norske vinterveier med biler laget for flate, bare veier. Og til slutt, vis hensyn når vi jobber etter veien, tror vi kommer til å se litt av dette fremover også».

Har du bilde av vogntoget? Send gjerne på epost til redaksjonen@fosna-folket.no eller MMS  med kodeord FF tips til telefonnummer 2399.