Dette ble ordføreren sitert på i Fosna-Folkets papirutgave 8. september:

«- En endelig avtale om sammenslåing skal til folkeavstemning. Blir avtalen for dårlig vil vi anbefale ørlendingene å si nei.»

Fra ja til nei

I papirutgaven fredag 29. januar skrev Fosna-Folket:

«Etter at torsdagens kommunestyremøte var ferdig bekreftet ordfører Tom Myrvold overfor Fosna-Folket at han står ved valgløftet om at Høyre ønsker å gjennomføre en ny lokal folkeavstemning før en eventuell folkeavstemming.»

I dagens papirutgave forteller Myrvold at han har skiftet mening om folkeavstemning:

- Jeg ser nå flere argumenter mot en folkeavstemning enn for, og må være ærlig på at jeg nå har skiftet standpunkt ut i fra det jeg tidligere har gitt uttrykk for, sa Myrvold til Fosna-Folket onsdag.

Han mener all erfaring viser at en folkeavstemning er motstandernes arena, at det er nei-sida som mobiliserer seg.

- Vi har nå hatt to solide innbyggerundersøkelser som tydelig viser at flertallet er for sammenslåing, og jeg tolker det som et tydelig mandat på å gå videre, sier Myrvold.

Skaper debatt

Det at ordføreren nå forteller at han har skiftet mening om en folkeavstemning, har skapt debatt i sosiale medier. På sin facebookside har ordføreren svart på kommentarer og presiserer at det i kommunestyret ikke er tatt stilling til spørsmålet om folkeavstemning eller ikke.

- Jeg vil presisere at dette er mitt personlige standpunkt, det er ikke tatt noe stilling til det i kommunestyret. Ørland Høyre gikk ikke til valg på spørsmål om folkeavstemning eller ikke. Som ordfører forholder jeg meg til det lokalpartiet til enhver tid vedtar og har gått til valg på, sier Myrvold.

Vil ikke skape usikkerhet

Ordføreren sier til Fosna-Folket i dag at han beklager om han har skapt usikkerhet rundt sitt standpunkt:

- Til syvende og sist er det Ørland kommunestyre som skal ta stilling til spørsmålet om folkeavstemning. I den grad jeg har skapt usikkerhet rundt mitt standpunkt i etterkant av siste kommunestyremøte, beklager jeg det, sier Myrvold.

Myrvold forteller at han ønsket å gi uttrykk for at han vil garantere for at det legges opp til en god prosess og involvering i forkant av beslutningen om folkeavstemning eller ikke, slik at politikere og befolkningen kan ta informerte valg og ikke ensidig bestemme dette på vegne av et parti eller flere slik det kan fremstå som.

Håper på en redelig debatt

Ordføreren vil på ingen måte dramatisere at han har skiftet standpunkt.