Fylkeskommunene i Nord- og Sør-Trøndelag har som mål å slå sammen fylkene fra 1. januar 2018. Søknad til Stortinget om sammenslåing behandles av de to fylkestingene i april 2016. Utredningen om en slik sammenslåing er sendt ut til offentlig høring.

Region Trøndelag

De to fylkestingene går blant annet inn for at navnet på den nye regionen blir Trøndelag. Regionens merke blir Olavskorset (Nord-Trøndelags fylkesmerke).

Representanter i regiontinget blir 59.

Alle ansatte gis et vern mot oppsigelse i tre år fra sammenslåingsdato, men må forvente endringer i stilling og arbeidsområde.

Disponibel formue i de to fylkeskommunene skal disponeres av det nye regiontinget, unntatt fra dette er eventuelle overgangsordninger knyttet til Nord-Trøndelags eierskap i NTE. Slike midler forbeholdes aktivitet i dagens Nord-Trøndelag.

Regionen skal ha hovedsete i Steinkjer.

LES OGSÅ: Støtte til utredning

Innstilling

Rådmannens innstilling til høringsutredningen i morgendagens formannskapsmøte er følgende:

1. Rissa kommune støtter fullt ut utredningen som foreligger.

2. Rissa kommune vil understreke at ett fylke i Trøndelag er særdeles viktig for den nye Indre Fosen kommune da det i søknaden til Kommunal- og moderniseringsdepartementet om sammenslåing av Rissa og Leksvik kommuner er tatt et forbehold «Det tas forbehold om enighet om fylkestilhørighet hvis Nord-Trøndelag fylkeskommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune ikke fatter beslutning om sammenslåing av de to fylkene.»

3. Rissa kommune vil henstille fylkestingene om at behandling av saken om sammenslåing av de to Trøndelagsfylkene skjer i tråd med framdriftsplanen, innen 1. mai 2016.