Det er et gammelt ordtak som sier at det eneste som er sikkert er at ingen ting er sikkert.

I disse tider er det få som våger å komme med lovnader på et relativt urolig jobbmarked, men det er flere som mener de kan love arbeid om folk velger de rette inngangsverdiene.

Rett fag

Blant dem som møtte med lovnader om sikker jobb var sjåførlærer Inge Kristensen fra opplæringskontoret for transportfag. Da Fosna-Folket traff på ham var han ivrig beskjeftiget med å instruere to unge damer i hvordan en manøvrerer en lastebil med henger baklengs gjennom en smal passasje. Til alt hell for du unge damene var lastevogna en radiostyrt modell av den riktige vogna. Oppgaven så likevel ut til å være utfordrende nok.

– Hvis du har helse til det og du består kravene så kan du bli lastebilsjåfør. Det er kommet mange kvinner inn i yrket de seinere åra og de gjør en god jobb, sier Kristensen. Han forteller at en av de første tingene de gjør er å teste kandidater i en simulator for å se om de egnet.

– Det er ei næring med stort behov for folk, og de som velger dette yrket er garantert jobb, sier Kristensen.

Åfjordingen Brage Gilde er ikke ukjent med skogbruksfaget, og under messa reklamerte han både for å ta videregående så vel som høgskolefag innen dette feltet. Nina Bråten Slettum fra Velg Skog Trøndelag sier både videregående og høgskole innen skogbruk er gode alternativer for folk på jobbjakt.

– Det er ingen som velger denne yrkesretninga som ikke får jobb i disse dager, sier Slettum.