«Målet med prisen er å anerkjenne og inspirere kommuner og fylkeskommuner til god styring, ledelse og utvikling i og av skolen», skriver KS.no.

- Utrolig spennende

Det var kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) som delte ut prisen på Skoletinget.

Som Fosna-Folket skrev tidligere denne uka var Rissa blant tre nominerte kommuner.

- Utrolig spennende å bli nominert, sa ordfører Ove Vollan (H) da nominasjonen var klar.

- Meget bred satsing

Rissa-ordfører Ove Vollan (H) påpeker sent torsdag kveld at det er mange kommuner i Norge som gjør et godt arbeid som skoleeier.

- At vi gikk helt til topps er helt utrolig gøy. Vi fikk et flott maleri som vi ikke fikk med oss oppover i kveld og 250 000 kroner i prispenger. Det her  gir en stor inspirasjon til å fortsette arbeidet. Det er mange i Rissa-skolen og andre som fortjener stor takk og honnør for at Rissa drar hjem en gjev pris, sa Høyre-ordføreren.

- Flinke

Avdelingsdirektør for utdanning i KS, Erling Lien Barlindhaug, sier til KS.no at Rissa stakk av med seieren fordi kommunen har en bred satsing i hele utdanningsløpet.

- De planlegger og gjennomfører på en forbilledlig måte, og de engasjerer bredt i lokalsamfunnet. Kommunen har vært spesielt flink til å skape gode samarbeidsarenaer, fra politisk ledelse og inn i skoler og barnehager, med foresatte og elever og også utover kommunens grenser. Rissa er en liten kommune som får til imponerende mye, sier han ifølge KS.no.