I flere timer leide eier Henriette Løvstrand ponnien rundt på helsesenteret, til stor glede for beboerne der.

Lovet å komme tilbake

- Han har jo vært her på besøk før, og da han var her sist så lovet jeg at han skulle komme innom på besøk igjen før jul, sier Henriette.

Hun forteller at det ble mange smil og mye glede blant beboerne da Petter dukket opp i sitt nissekostyme med reinsdyrhorn.

- De blir veldig glade, noen har vokst opp på gård og hatt dyr selv så de synes det er veldig hyggelig å få besøk av ponnien. Petter blir kjemperolig når han kommer inn hit, og vi gikk gjennom alle avdelingene. Etterpå banket vi på døra på omsorgsboligene, og der fikk han også komme inn i stua til flere, forteller Henriette.

- Artig å glede folk

Petter fikk gulrøtter og var også veldig fornøyd med besøket, forklarer hun.

- De fikk gi ham gulrot, og mange fortalte om hester de selv har hatt da de var yngre. Det er alltid spesielt å få besøk av dyr og barn, og jeg synes det er veldig artig å få brukt hestene til å glede folk, sier Løvstrand.

Petter var også populær under Åset ungdomsskoles julemarked nylig. Der tok han ungene med på kjøretur i vogn, og tjente på den måten penger som gikk til Kreftforeningen, forklarer Henriette.

Barnehagebesøk

Barnehagebarna like ved helsesenteret gjør også store øyne når Henriette og Petter går forbi.

- De blir ivrige når vi går forbi, og det hadde jo vært veldig hyggelig om Petter fikk komme på besøk i barnehagen også, sier Henriette.

Lest denne? Ponnien Petter overrasket beboerne på helsesenteret

Petter sørget for god julestemning. Foto: Åfjord Helsesenter