Vanligvis er en del elever utplassert på verftet, men siden situasjonen var som den var der i høst, valgte Rissa Kraftlag å trå til ekstra, og ønske seks elever velkommen.

Fordelte elevene

- Vanligvis tar vi inn to. Det er jo viktig at de får litt igjen for praksisperioden, sier salgs- og markedsansvarlig Jan Erik Lien på Rissa Kraftlag.

Løsningen ble å fordele elevene på flere avdelinger for at de skulle få best mulig utbytte av de to ukene de skulle være i praksis.

- En av elevene ble plassert hos datterbedriften vår i Åfjord, Nortec Elektro, noen var på bredbåndsavdelingen og noen på installasjon, opplyser Lein.

Samfunnsansvar

- Kraftlag tar samfunnsansvar og bidrar til rekruttering i næringslivet. De har alltid stilt opp på prosjekter vi har hatt gående for å gi elevene mest mulig autentiske arbeidsscenarioer som vi naturlig nok ikke får til å øve på lokalt på skolen. Generelt er næringslivet i Rissa flinke til å se samfunnsansvar i det å støtte opp om den lokale videregående skolen, det er gull verdt for oss forteller faglærer Geir Johansen på Rissa videregående skole.

Rissa Kraftlag har i dag 56 ansatte.

Elektriker Vegard Buseth fra Rissa Kraftlag instruerer elevene Simon og Martin i terminering av nettverkskabel. Foto: Rissa Kraftlag