Forslaget legges frem for behandling i fellesnemda 14. desember. Fellesnemda består av både Leksvik- og Rissa formannskap. I tillegg er gruppelederne i partiene som ikke er representert i formannskapene til vanlig, med i fellesnemda.

Innstillingen er som følger:

1. Helse- og omsorgsfunksjonen med kommunalsjef/helse- og omsorgssjef legges til kommunehuset i Leksvik.

2. Oppvekstfunksjonen med kommunalsjef/oppvekstsjef legges til rådhuset i Rissa.

3. Funksjonen tekniske tjenester med kommunalsjef/teknisk sjef legges til kommunehuset i Leksvik. Ansvarsområdet skal være tilnærmet likt eller større enn ansvarsområdet i Leksvik pr. 31.12.2015.

4. Minimum ett årsverk innen personal legges til kommunehuset i Leksvik.

Avgjøres 21. desember

Administrativ styringsgruppe og partssammensatt utvalg fra Leksvik og Rissa kommuner har siden fredag drøftet temaet om lokalisering av noen funksjoner og sentrale lederstillinger i en ny kommune.

Leksvik-rådmann Kai Terje Dretvik uttalte fredag at han mente Leksvik kom godt ut av forhandlingene med Rissa.

Etter behandling i fellesnemda 14. desember, skal saken opp i kommunestyret i Leksvik 21. desember. Der skal politikerne stemme for eller imot sammenslåing med Rissa. Sier politikerne ja, sender Leksvik og Rissa søknad om sammenslåing til departementet før nyttår.

Vang er positiv

Leksvik Arbeiderpartis Knut Ola Vang er positiv til forslaget. Han sier han vil stemme for innstillingen i fellesnemda 14. desember.

- Jeg tror dette må være en grei avtale for kommunene. Det som er viktig for Leksvik-politikerne, er at vi sikrer arbeidsplasser og myndighetsutøvelse fra kommunehuset i Leksvik også i fremtiden.

- Nå ser det ut til at kommunesammenslåingen avgjøres allerede før jul. Synes du det går fort fort?

- Etter valget har det gått fort, men det har også vært nødvendig i forhold til å rekke fristen før nyttår. Så får vi se hva kommunestyret sier 21. desember. Jeg setter pris på at fordelingen av hvor viktige funksjoner skal ligge, nå er klar. Det har vi etterspurt siden intensjonsavtalen i vår, svarer Vang som like før høstens kommunevalg gikk ut i Vikingen og uttrykte skepsis mot sammenslåing med Rissa.

Les mer:

Skal avgjøre sammenslåing før jul

Taus om enighet