Varaordfører Hans Eide (Sp) la frem forslaget som går ut på at arbeidsstua drives videre, og at det søkes samarbeid med frivillighetssentralen for å videreutvikle arbeidsstua slik at den kan avlaste øvrige omsorgsoppgaver.

Arbeidsstua er et sosialt møtested, og et tilbud som benyttes av eldre som bor på helsesenteret i Bjugn eller i omsorgsboliger tilknyttet helsesenteret. Administrasjonen i kommunen foreslo å legge ned arbeidsstua fra 1. februar neste år som et innsparingstiltak.

Forslaget om å bevare arbeidsstua ble enstemmig vedtatt av formannskapet. Rådmannens budsjettforslag for 2016 skal til endelig behandling i kommunestyret i midten av desember.

- Fornuftig forslag

Flere av dem som har engasjert seg for å redde arbeidsstua, hadde møtt opp på formannskapsmøtet i kommunestyresalen tirsdag.

- Jeg er så glad at jeg er skjelven, sier Gerd Lien, som tok initiativet til en underskriftskampanje for å bevare arbeidsstua.

- Jeg synes forslaget høres fornuftig ut. Det viktigste er at døra er åpen, og det har de sagt at den skal være.

Skal feire med kake

Lien forteller at hun skal dra til helsesenteret i morgen for å overrekke nyheten til de eldre.

- Jeg må nok kjøre dit med en kake for å feire i morgen. Jeg tror de blir kjempeglad. De tar jo nesten til tårene når de snakker om arbeidsstua. Den er veldig viktig for dem, sier Lien.

Følg Fosna-Folket på FacebookInstagram og Twitter.

- Kan bli bedre enn dagens tilbud

Eide sier at han kom med forslaget fordi han synes at de eldre fortjener å ha et slikt tilbud.

- Jeg synes det var trasig at det skulle spares der, så da vi fant en mulighet til finansiering, la jeg frem forslaget.

- Det har blitt diskutert som fornuftig å søke samarbeid med frivilligheten. Hun som jobber der i dag kan fungere som en arbeidsleder, og da kan det være vi får et enda bedre tilbud enn dagens tilbud, og det er jo flott, sier varaordføreren.

Ordføreren Ogne Undertun (Ap) opplyste under møtet at han allerede var blitt kontaktet av fire personer i 60- og 70-årene som ønsker å hjelpe til på arbeidsstua.

Gerd Lien (til venstre) og Ellinor Skavdal som har engasjert seg for å bevare arbeidsstua, var til stede på formannskapsmøtet. Lien forteller at hun skal dra til helsesenteret med kake i morgen, og feire vedtaket i formannskapet. Foto: Berit Buran Juul
Det var et enstemmig formannskap som gikk inn for å bevare arbeidsstua tirsdag ettermiddag. Rådmannens budsjettforslag skal til endelig behandling i midten av desember.