Nylig åpnet det nye trimrommet ved Stoksund trygdepensjonat. Det var glede og begeistring blant beboere og ansatte under åpninga. Fysioterapeut Vegard Strøm har hatt ansvaret for opprettelsen av tilbudet sammen med en gruppe fra kommunens vaktmesterteam. Det nye rommet er resultatet av at de har slått sammen det som tidligere var boder. Her har de fått plass til et par trimsykler, noen vekter og en del spesialtilpassede hjelpemidler.

– Vi vil prøve å få tak i flere etter hvert, sier Strøm.

Folkehelsa

Trimrommet er både tenkt som et positivt bidrag til å skape trivsel, men ikke minst er det et tiltak for å fremme god folkehelse. Med blant annet trimsykler og treningsapparat, kan beboerne holde seg friske og spreke i årene som kommer. De to frivillige instruktørene Anne Marie Aaknes og Solfrid Grøtting fikk æren av å åpne trimrommet.

De to har vært frivillige instruktører for beboerne ved trygdepensjonatet i seks år. Sjølsagt måtte de bevilge seg ei felles treningsøkt på åpningsdagen.

– Det sosiale er en viktig bit i dette, sier Strøm. Det å holde på med noe sammen i stedet for å gå hver til sitt er en motivasjonsfaktor for å få folk til å ta i bruk tilbudet. Mange ønsker også å gjøre økter på eget initiativ, og Strøm sier de prøver å legge til rette for dem også.

– Tanken er at det skal bli en daglig rutine, sier Strøm.