– Det er svært gledelig at asyltallene går ned. Slik får vi bedre kontroll med situasjonen og blir bedre i stand til å returnere dem som ikke har krav på å være her, sier han.

Antall syrere som kom til Norge, gikk ned fra 699 til 270 forrige uke. Fra Afghanistan kom det 256 personer, mot 606 uka før. Det kom 106 irakere og 102 iranere, også det en klar nedgang fra uke 47. Statsløse gikk ned fra 55 til 32, mens personer fra andre land falt fra 390 til 202.

– Nyheten om at Norge nylig har strammet kraftig inn i innvandringspolitikken er noe som sprer seg raskt i migrasjonsstrømmene og blant menneskesmuglere. Vår beskjed til dem som ikke har noe her å gjøre, er kort og godt: Ikke kom hit, sier Helleland.

– Skal vi sikre god hjelp til dem som har krav på beskyttelse, er vi avhengige av en streng og kontrollert innvandringspolitikk. Jeg er glad for at Høyre og regjeringen har fått gjennomslag for dette i Stortinget. Det er viktig at regjeringen følger med på utviklingen nøye. Dersom tilstrømmingen øker på igjen utover i 2016 så må det strammes ytterligere til, sier Helleland videre.